מדריך להכשרת המטבח והכלים לפסח

 

מדריך להכשרת המטבח והכלים לפסח על פי פסקי מרן הגאון רבינו עובדיה יוסף שליט"א

שיש וכיורים עירוי מים רותחים ישירות מתוך הכלי שהיה מונח על האש. ונכון לערות שלשה פעמים. או ציפוי בנייר כסף עבה.

 

כיריים גז צריך ל"הגעיל" [=הכנסת הכלי לתוך מים רותחים בעודם מונחים על האש] את הברזל שמניחים עליו את הסירים ומקום יציאת הלהבה.

 

תנור אפייה ניקוי היטב של התנור מחמץ, המתנה 24 שעות מהשימוש האחרון בחמץ, הסקת התנור בחום הכי גבוה למשך שעה או יותר.

 

תבניות וסיר אפייה, שיפודים לצליה "ליבון" [=הבערת הכלי באש עד שיהיו ניצוצות של אש ניתזין מהכלי], במקרה והם יתקלקלו ב"ליבון" – יש לקנות חדשים לפסח.

 

פלטה חשמלית עירוי מים רותחים ישירות מהאש, או ציפוי בנייר כסף עבה.

 

מיקרוגל ביתי להרתיח מים עם חומר ניקוי במשך מספר דקות, עד שדפנות המיקרוגל יספגו את האדים. ונכון להשתמש בפסח רק באמצעות כלים סגורים.

 

מדיח כלים ניקוי יסודי, ונכון להפעיל את המכונה ללא כלים בשטיפה ברותחין עם חומרי ניקוי.

 

מקרר ניקוי יסודי.

 

שלחנות אם הם מכוסים תמיד במפה – נקיון בלבד. אם אוכלים בלי הפסק מפה – עירוי מים רותחים ישירות מהאש, ואם חושש שיתקלקלו, ישתמש בהם בפסח על ידי מפה.

 

מטחנת בשר פירוק המטחנה, ניקוי יסודי בחורים ובסדקים, הכנסת כל החלקים למים רותחים שעל האש. רצוי לעשות "ליבון" לחלק המנוקב בנקבים דקים.

 

שיניים תותבות ניקוי היטב שלא ישאר בהם שום חשש חמץ, וטוב לערות עליהם מים רותחים מהמיחם.

 

סירי בישול כולל המכסים, סיר לחץ כולל הגומי שבכיסוי, מחבת שמטגנים עם שמן הכנסה למים רותחים שעל האש.

כללים להכשרת הכלים
א. לפני ההכשרה יש לנקות את המטבח וכליו היטב שלא ישאר שום חשש חמץ.
ב. לפני ההגעלה צריך לרחוץ ולשפשף היטב את הכלי החמץ לנקותו מכל לכלוך וחלודה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

תרומה לעמותה

זמני שבת